måndag, december 24, 2007

merry fucking christmas

Nu ska jag vara negativ, trots att det är jul.
Vi har ingen snö och jag har inte sett några flygande renar på himmlen och månen är inte så där stor som den är på alla jul filmer jag någonsin sett. Glittret i granen glimmar inte heller sådär vacker så det bländar en och julsångerna sjungs inte med lika fina röster i mina högtalare. Julklapparna bygger inte berg under granen och det skulle väl vara hemsk att behöva säga att mitt rum lyste i helsingborgs röda färger bara för jag ville ha lite julstämning. Så nej, mitt rum har ingen jul känsla då det mest liknar ett labratoriom för någon psykstörd professor med all skumm belysning.

Men som sagt, man får väl ändå fira julen, packa ihopa ett dussintal paketer i bilen inslagna som ändå ska hem upppackade sen igen. Man får dra på sig dem här finkläderna och åka till mormor och äta julmat och man får acceptera att man inte kan ha julstämning i sitt rum för att det skulle likna helsingborgs färgerna. Man får acceptera att det inte liknar julen i filmer och att sångerna inte sjungs att några proffs. Vi får helt enkelt acceptera att vi inte har något vitt täcke över Malmö (även denna julafton).

För det är väl i grund och botten inte allt ovastående som verkligen räknas? Nej!
Det som räknas är just det här jag kommer få imorgon, en julafton med min släkt som vilket år som helst. Jag kommer sitta på min plats när vi ser Kalle Anka jag kommer sitta och äta julmat på min speciella plats i mormor och morfars vardags/mat-rum, platsen bredvid moster Anneli och kusinen Dennis. Jag kommer sitta på min plats i soffan när vi delar ut paketer och sen kommer jag sitta där hela kvällen och njuta av mina julklappar. Så är det varje år, så varför inte iår?

Och jag nöjer mig med det, så in i helvete, jag önskar mig bara en annan sak i världen och det är att Jonas skulle sitta med där hemma hos mormor och morfar, då skulle allt vara perfekt.

Men inget är perfekt eller hur?
Inte end julafton 2007, inte iår heller. För om jag väl skulle få fira jul med Jonas så skulle jag vilja ha någonting annat. Så - trots att det är jul och man får det mesta man önskat sig i paketer under granen så blir vi aldrig nöjda.

Så, nu är det julafton och god jul önskar jag!

Inga kommentarer: