måndag, februari 25, 2008

i need to find my own way

Vad gör vi när vi tror att vi vet allt?
När vi försöker hjälpa folk igenom problem som vi inte ens rört vid själv? Varför går vi ut på okänd mark och försöker hitta rätt utan karta? Vad säger vi till världen när vi inte hittar rätt?

Vad gör vi när vi tror att vi är för ung för något?
Vad gör vi när vi tror att vi är för gamla för något?

Vi tror att vi är för unga för att få sitta på ett fik i flera timmar och prata om saker som verkligen har en betydelse för världen. Vi tror att vi är för unga för att kunna ta ett riktigt jobb på allvar för att komma någonstans. Vi tror att vi är för unga för att gå ut och ha roligt en fredagkväll bara för vi inte får beställa i baren. Vi tror att vi är för unga för att förstå livet.

Vi tror att vi är för gamla för att hoppa runt i bollhavet på McDonald's. Vi tror att vi är för gamla för att ta livet som en lek och tänka att allt löser sig till sist. Vi tror att vi är för gamla för att springa runt och leka i snön på vintern eller för att smutsa ner och på sommaren. Vi tror att vi är för gamla för att få ha en maskerad och klä ut oss till vår favorit hjälte eller hjältinna från barndomen.

Vi tar tonåren för seriöst, vi låter oss inte växa i vår takt utan vi låter samhället få oss att bete oss mer vuxna än vad vi egentligen är. Vi låter inte oss själva hitta vägen till en hel del saker. Jag låter inte mig själv hitta min egen väg, jag låter skolan, jobbet och alla runt omkring mig rita min karta till vuxenvärlden. Kartan där jag slipper omvägar och går rakt in i vuxenlivet, men det blir inte mitt liv och det blir inte jag som format det.

Men det kommer lösa sig, och jag kommer hitta mig själv, det vet jag.
Och jag måste få chansen att citera Brittan, för det stämmer nu. Stämmer mer än jag någonsin trodde det skulle göra;

"Im not a girl, not yet a woman,
all I need is time
a moment that is mine
while Im in between"

Så, jag antar att jag får följa mitt motto ett tag till;
"Gammal nog att veta bättre, ung nog att skita i vilket"

Inga kommentarer: