torsdag, mars 27, 2008

jag får aldrig nog

Jag vill vara överallt.
Jag vill krypa in bland dina vener och fylla hela dig med lycka, flyta med till hjärtat och få dig att hoppa över några hjärtslag bara-så-där-ibland. Jag vill retas med hela ditt nervsystem när du är de där få millimeterna för långt bort, bara som en påminnelse av mig och somna med huvudet mot ditt bröst och känna hur ditt hjärta viskar mitt namn vid varje hjärtslag. Jag vill skriva kärlek över knapparna på en mobil och låta dig äta dig mätt på orden.

Jag vill smeka över dina sår och bränn märken och läsa boken om ditt liv, hitta delar som du inte låtit mig se förr. Jag vill hitta på ett eget språk med dig genom leenden och ögonblick, och be dig att stanna föralltid genom att hålla i din hand. Du får mig att dela tankar på ett sätt som ingen annan lyckats med och jag vill ge bort min evighet om du ger mig en sekund. Du skriver dikter i mina handflator och långa brev bakom mina ögonlock.

Du får mig att vänta i timmar, för 10 minuter och får mig att sakna på ett sätt jag inte saknat på flera år. Du skapar en kvävande oro och jag letar ständigt efter en flyktväg ifall marken under oss skulle rasa. Hur räddar jag dig?

Du sätter mig i koppel men får mitt hjärta att springa fritt. Du får världen att blekna på ett sätt som skrämmer mig, för än en gång är det bara dig jag ser när du står framför mig. Du leker med lyckan i ord du skriver över min rygg och du ser hemligheter rakt genom min själ. Du får mig att vilja skriva på alla språk i världen, bara för att hitta ord som beskriver dig tillräckligt väl. Jag skriver på språk där allt låter för tonåringsaktigt och barnsligt och jag raderar orden utan att läsa de en extra gång. Jag sjunger med i låtar du gjorde betydelsefulla igen och världen lyser så där lite extra - varje gång du skrattar och ler.

Och ändå kan jag inte hitta tillräckligt vackra ord för att beskriva känslan du skapar innuti. Känslan som får mig att vilja vända ut och in på mig själv, bara för att bevisa att inget stämmer överrens med min verklighet om du inte står där bredvid.

Ända in i slutet

1 kommentar:

Anonym sa...

...vackert...