onsdag, april 16, 2008

at the end of the day

Tacka och ta emot, klaga aldrig så de hör.
Skrik inuti men visa dig inte sårbar, behåll din stolthet, finns där till allas belåtenhet och le hela vägen. Andas självständigt, du behöver ingen annan. Låt ditt hjärta slå fritt här i världen, låt det inte slå för någon.

Kyss honom, men älska honom aldrig. Lyssna på honom, men köp aldrig hans lögner. Se henne i ögonen, men ge henne aldrig din själ, berätta dina hemligheter, men aldrig de allra djupaste. Sjung högt men inte med falska toner, skrik att du älskar världen, trots att du kvävs av bara tanken av att du lever i den. Ge löften om förallid, men tänk för dig själv att föralltid inte finns, ge dem leenden som betyder kärlek, få dem att tro att du vill leva i deras värld.

Skriv om dina känslor, knyckla ihop pappert och kasta iväg det, bränn det. Det är ord som folk i denna världen aldrig får höra. Viska ord mitt i natten, bara för dig själv. Titta på telefonen som aldrig ringer och frågar "Hur mår du?", bli förvånad när det plötsligt blinkar på skärmen. Bli besviken när det bara är någon som ber om en simpel tjänst.

Dansa i regnet och hoppa i djupa vattenpölar, lev livet. Ha vattenkrig på sommarn och snöbollskrig på vintern. Spring över en äng på våren och skrik allt vad dina lungor klarar av, låt stämbanden brista i slutet av dagen.

Lär dig älska livet, även om du bara vill gå osynlig genom livet egentligen.

Inga kommentarer: