lördag, september 20, 2008

glömma eller förlåta?

Glömma eller förlåta?
Jag vet inte vad som är mest positivt efter ett bråk. Man vinner och förlorar på de vad man än väljer. Tänkte dra lite för och nack - delar.

Fördelar med att glömma;
Du kan umgås med personen, lägga allt bekom sig, och till sist så kanske man förlåter utan att tänka på det. Man slipper vara långsint.

Nackdelar med att glömma;
Du förlåter kanske aldrig riktigt, man kommer alltid gå och gnaga på tanken och störa sig på vad personen gjorde mot en.

Fördelar med att förlåta;
Personen som gjort dig någonting vet att den är skuldfri, den är förlåten, allting är okej. Ni är vänner, men personen i fråga kommer alltid undra om du verkligen glömt det som hänt eller ej.

Nackdelar med att förlåta;
Jag tror inte det finns någon direkt nackdel med det - väljer man att förlåta så är allt förlåtet. It's all good. Bortsett från att du kan förlåta, men aldrig riktigt glömma. Du kommer alltid tänka på vad personen gjort mot dig.

Så, ska man då förlåta personen och glömma det som hänt?
Är det det som är äkta vänskap när man kan göra det? Probably, kan man glömma och förlåta saker som hänt så älskar man personen så pass mycket långt inne i hjärtat. Kan man inte göra det, så blir det svårt att fortsätta ha varandra i sitt liv.

Eller vad tycker ni?

Inga kommentarer: