fredag, juni 27, 2008

that's why i can't say go


Älskar jag dig?
Ja!
Bryr jag mig om dig?
Ja!
Saknar jag dig när du är borta?
Ja!

Men jag ställer inte upp på dina lekar längre, jag ställer inte upp på ett heltidsjobb där jag inte får betalt. Jag ställer inte upp längre. Jag kan inte, jag har inte råd med det.

Varje gång dina lungor sviker dig ger jag dig andetag, men jag kan snart inte andas själv. Du lovar att betala tillbaka mig med hjärtslag så jag orkar, men jag får aldrig några. Så här står jag, med minus på både hjärtslag och andetag, och det är svårt att leva när det är på det viset. Du gör det svårt för mig, du har alltid gjort det.

Det spelar inte riktigt någon roll hur mycket jag älskar dig och bryr mig om dig just nu. Du krossar mig, gång på gång. Du river mig i bitar med alla löften som jag inte vet om jag ska tro på eller kasta långt bort. Jag vill så gärna tro dig, jag vill så gärna leva med dig. Du är det underbaraste som hänt mig.

Men jag måste lära mig att säga "nej" till det mest underbara i min värld.

Ingenting kan vara underbart när det tar sönder en, det är inte underbart bara för det fyller ditt liv med dramatik och skratt, färger och betydelse. Det blir vackert den dagen du inte behöver tvivla på personens ord. När du kan lita på att ett löfte är ett löfte, då är det vackert, då är det underbart.

Jag vet att jag kommer misslyckas, jag har misslyckats med att ta bort dig från mitt liv sen första gången jag insåg att mitt hjärta slog för dig. Det förändras inte. Jag fortsätter säga "det är lugnt" till dina "förlåt". Jag forstätter tro att du kanske förändras. Jag fortsätter tro att du en dag slutar leka med min snällhet. Men jag måste lära mig, du utnyttjar att jag bryr mig om dig. Du utnyttjar att jag vill vara din bästa vän och passa i din värld. Jag passar när du känner för det, annars spelar det ingen roll.

Vi spelar alltid ett spel, och på något sätt håller du i regelboken. Jag är trött på att du styr mina tärningar till förlust hela tiden. Du vinner varje omgång. Om vi skulle spelat poker så kan man säga att jag går all-in och förlorar varje gång.

Jag är trött på att förlora, så därför ska jag öva på att säga nej till det underbara i min värld!