torsdag, juli 16, 2009

soundtracks of my life

Hur får man en liten popfjant att bli punkrockare?
Jag vet inte hur punkrocken lockade mig i denna fällan medans jag satt fast i en sörja av pop och rnb. Min musiksmak har färändrats många gånger under få år, under bara 5 år så har jag förändrats från en popfjolla till en punkrockare. Och där mellan har det funnits ett par stopp;


"Barndomen" eller vad man ska säga.
Jag lyssnade på låtar bara för att de lät bra. Jag kunde lyssna på låtar och tycka att den kopplades samman med en människa även om texten och människan inte hade någon som helst koppling. Ganska fjantigt:
Spice Girls - Wannabe.
Backstreet Boys - Everybody.
A-teens - Floorfiller.
Westlife - Flying without wings.

Tiden i mitt helvete.
Jag hade en tid då allt var mörkt och jag inte ville mer. När jag hur mycket jag än ville försökte komma ifrån M men inte lyckades. Jag lyssnade bara på denna musiken då känns det som ifall jag inte är helt ute och cyklar. Det var låtar jag förknippade med honom.
Celine Dion - My heart will go on.
Ashanti ft Lloyd - Southside.
Brandy - Have you ever.
Christina Milian - It hurts when.

GB-tiden som vi alla älska.
Ja, alla som är födda i slutet av 80talet/början av 90talet hade en tid runt 2000 som var en GB-tid. Man var jätte tuff, hade byxorna i strumporna och använde slang i vart annat ord. Vi var verkligen jätte tuffa i våra gäng.
2play - So confused.
Blaque - As if.
Brooke Valentine - Girl fight.
Chingy - Right thurr.
El Medico - Chupa chupa.
(Här kunde man höra en hel del Dollar Bill låtar ockå, och massa massa kaxiga tjejer som sjöng om hur de dumpat sin pojkvän eller hur de inte ville ha med sin vän som svek att göra).

Upptäckten.
När jag insåg hur trött jag var på världen efter hjärtkrossandet, svikande vänner och allmänt dryga människor så började jag hata världen och försökte vara lite rebellisk.
Simple Plan - I'm just a kid.
My Chemical Romance - I'm Not Okay.
Kelly Clarkson - Behind These Hazel Eyes.
(Här hittas massvis med Simple Plan låtar, tänker inte länka till alla. Men tänk; alla deras låtar som handlar om att hata världen?).

Hemkomsten.
Idag kan jag starta min musikspelare i mobilen och veta med säkerhet att där är musik som jag kommer lyssna på även nästa år. Artister & grupper som satt märken i mig. Musik som faktiskt spelar en stor roll.
Takida - Curly Sue.
Simple Plan - Save You.
Dead by April - Losing You.
Paramore - Misery Business. (Btw: Hon är så otroligt snygg!)
Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You.
Metallica - Nothing Else Matters.
The Veronicas - Untouched.
Kate Voegele - You can't break a broken heart.

Många många många, och det finns ännu mer.

Inga kommentarer: