fredag, september 11, 2009

jag vet vad som gör mest ont

Det värsta av allt vet ni vad det är?
Det är att en människa man älskat så högt så länge lämnar en. Att denna person i fråga finns överallt förutom just där.

Han finns överrallt.
Han finns i låtar jag lyssnar på, han gömmer dig i texten och får mig att minnas. Han finns i olika klädesplagg. Kläder jag burit när jag gjort saker med honom. Han finns på filmer där saker påminner mig om honom - hela tiden. Han finns på platser i lägenheten. Han finns i maträtter som vi ätit tillsammans. Han finns till och med i glass - det jag älskar mest i hela världen. Bara för vi gjorde det tillsammans. Han finns i min säng, för han har en helt egen kudde där. Han finns på varje plats där han kan påminna mig om sig själv.

Men han finns inte här när allt rasar.
Och jag vet att det är det som gör mest ont.

Inga kommentarer: