måndag, januari 19, 2009

why should i be the good one?

Jag är för snäll.
Jag ställer upp för alla, alltid - utan några villkor. Gör allt för att alla ska må bra runt omkring mig. Men när jag behöver hjälp då? Hur många finns där på riktigt då? Hur många av mina vänner finns där då och verkligen stöttar mig - oavsett vad det gäller.

För mig behöver det inte vara något dåligt, det kan vara något bra också. Men vad det än gäller så finns där inte många i mitt liv som tröstar mig när något dåligt händer eller glädjer sig mig när något gått bra för mig. Varför ska jag alltid spela hjälten? Varför kan jag inte vara the bad one for once? Varför ska jag bara stå och le och säga "Ja visst, det kan jag väl göra - för din skull, Inga villkor alls" och se ut och låta som en idiot?

I slut ändan lönar det sig inte att vara hjälten, inte i alla fall. För grejen handlar egentligen om att jag inte har ork eller stolthet nog längre att bli trampad på. Jag har ställt upp för många människor - av den anledningen att jag alltid trott att de var vänner nog att ställa upp för mig. Men många av mina vänner gör inte det. T.ex. när jag mår dåligt och behöver prata ut - då går jag till mina vänner, för det ska man göra. Men vad händer då när jag lägger kortet på borden och säger "Jag mår inte bra - jag behöver råd och hjälp"? Jo då påstår de att de inte vet vad de ska säga, de lägger huvudet på sne och hoppas för min skull att allt ordnar sig. Men hey, jag kom till er av en anledning, jag ville inte att ni skulle tycka synd om mig - jag ville bara ha stöd och råd! Precis som jag ger er! I varje situation.

Ifall mina vänner vill göra något som jag inte tycker är en bra ide så hindrar jag inte dem från det, jag stöttar dem i det och om det går åt helvete så finns jag där när världen rasar och hjälper honom/henne att plocka ihop alla delar och lägga dem rätt igen. Jag är INGEN att dömma vad som är rätt och fel för mina vänner - jag ska bara VARA en vän.

Precis som jag hade hoppats att fler av mina vänner var för mig ibland.

breating your love ..

Skola idag.
Hela dagen med min Sarah. Efter skolan bar det hemåt en stund och sen hem till Sarah. Skulle installera The Sims (ja, min bästa vän ska bli en Sims-nörd - precis som jag!). Lekte en massa med Hanna också - jag har ju ett barnasinne så det inte är klokt. Jag tror att jag skratta mer än Hanna när vi lekte Tittut! HAHA!