lördag, december 26, 2009

årets musik


Årets bästa grupp
: Dead by April.
Jag har sett dem två gånger iår, första gången på Tivolirock i Kristianstad i juli och sen på Malmöfestivalen i augusti. Deras låtar har påverkat mig på olika sätt och har följt med mig sen jag upptäckte dem någon gång i juni bara kort efter att de hade släppt sitt debutalbum i mitteln av maj. Dem är väldigt speciella och första bandet med growl i som jag faktiskt lyssnar på.

Årets bästa kvinnliga soloartist: P!nk.
Hon släppte ett grymt album i slutet av 2008 men låtarna blev kända under 2009. Jag var på hennes konsert i november09 där hon bjöd på en otrolig konsert. Hon har alltid följt mig med bra musik, ända sen hon började göra musik, men jag har aldrig riktigt fastnat helt för henne, men iår hamnade hon nog på min topp 5 av kvinnliga artister. Inte bara för musiken utan för hon verkar en otroligt vettig människa efter låtar som Dear Mr.President och Stupid Girls. Sen är hon en otroligt skön brud också, med humor och härlig stil. Like it!


Årets bästa manliga solo artist: Daughtry.
Han beskriver känslor på sätt som ingen kan med låtar alltså. Jag vågar inte börja beskriva min kärlek för hans musik för den är helt fantastisk och jag kommer inte kunna sluta! Man kan inte undgå att älska musiken, älska texterna, älska hans röst och älska honom!

Årets favorit-nykomlingar i Sandras musikvärld:
  • Skillet: Band som funnits sen 2003 om jag inte minns fel, iår upptäckte jag musiken. Det är skrämmande hur mycket bra musik det finns som man inte upptäckt än.
  • Hinder: Hört låtar med dem förr men iår föll jag totalt när jag hörde Without you.
  • Ashley Tisdale: Tog ett bra tag innan jag gav henne en chans efter High School Musical. Jag tålde henne inte men sen märkte jag att hon inte var den blonda bimbon egentligen utan en urcool rockerbrud - som dessutom är grymt snygg som brunett.
  • Lykke Li: Until we bleed, Possibility, Little bit, Dance dance dance.. You gotta love her!
  • Sonic Syndicate: Inte min vanliga smak, men när jag såg dem live så kände jag helt enkelt kärlek. Vissa band förvånar en. Kanske deras galet heta basist som got me hooked.
Årets bästa konsert: P!nk i Globen
Den bästa konsert jag varit på faktiskt ifall man ska kolla på scenografi. Hon fick med allt möjligt under en konsert, alla sorters känslor och jag beundrar henne för detta. Jag trodde att det skulle vara som de flesta andra, stå på ett ställe och hoppa runt på scenen lite men hon hade roliga outfits, skådespel, hon åkte runt i luften och gjorde luftkonster och sen mitt i allt så hade hon en ballad-del och sjöng sina lugna låtar när det blev väldigt känsligt.

Årets konserter:
  • Chris Brown: 25 januari i Danmark. Take you down var höjdpunkten på hela konserten!
  • Tivolirock: 11 juli i Kristianstad med Bea. Helt underbar dag med artister som Afasi & Filthy, Markus Krunegård, Erik Hassle och Dead by April!
  • P!nk: 10 november i Globen i Stockholm med Mamma och Bea. Grymmaste konserten jag varit på! Hela familjen + Bea körde upp och ner till och från Stockholm på mindre än ett dygn för konserten!
  • Takida & Sonic Syndicate: 27 november i Baltiska hallen i Malmö med Bea & bror. Överraskningspresent för Bea.
Årets bästa låt: Rascal Flatts - Life is a Highway
Grejen med den här låten är att den beskriver allas liv egentligen, men alla ser den som väldigt personlig. Som jag och Bea t.ex. Bea är helt fast på att den beskriver hennes liv and so on, medans jag känner exakt samma sak, och vi lever inte samma liv så - det är omöjligt. Den är så otroligt gryyym!
"Liiiiife is a hiiiiiiighwaaay, I waaaanna ride it all night loooong"

Årets sämsta låt: Enkelt!
Med tanke på att jag inte lyssnar på dålig musik så kan jag inte svara på den här punkten. Bra musik är det enda som finns i min Spotify lista & min mobil som får höras i mina öron!


Årets album: Kelly Clarkson - All I Ever Wanted.
Varje låt betyder något för mig. Varje liten låt har ett minne från mitt 2009. Bättre än så kan inte ett album vara. Jag önskar att jag skrivit varenda låt!

ny kategori!

Yey, Sandra härmar alla andra bloggare.
Hon gör årets .. Någonting. Fast jag gör det lite annorlunda. Jag tänker ha olika "kapitel", som t.ex: Årets .. Musik, Film, Omgivning, Höjdpunkter and so on.

xmas pics


Jag och min bror har som liten tradition.
Sen jag fick min kamera att ta julbild varje år innan vi åker till mormor och morfar för julfirande. Till vänster har vi mig och min käre bror och till höger har vi mormor och morfars gran tagen med min kamera och en lins man sätter på kameran som skapar stjärnljusen på ljusen i granen. I love it!