onsdag, februari 03, 2010

blogglista

1 - Hur länge har du bloggat?
Är inne på mitt fjärde år nu. Har bloggat sen sommaren 07.

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Jag tyckte det var intressant och det tog inte lång tid förren jag startade min egen.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Marijah Stafås.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Jag saknar att skriva av mig totalt, alla känslor och bara lämna ut allt i bloggen, men samtidigt är det skönt att inte blotta sig så totalt för alla. Man måste kunna ha sina känslor privat på en viss nivå - därför slutade jag skriva om det i bloggen i samma grad som förr. Får bli att köra igång en dagbok när jag fyller 19.

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Ungefär 15-20st.

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
Det är nog ganska 50/50 skulle dag tro.

7 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Kissie.

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Vi två ta de två systrarna; Marijah & Yohanna. Båda två är väldigt duktiga på att skriva. Känner även Yohanna personligen och hon är en av världens goaste människor. Det är riktigt synd att hon bor fleraflera mil ifrån mig.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Att blogga är så pass vanligt nu, många tycker väl bara det är kul med en officiell dagbok?

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Jag tror det, har inte pratat så mycket med dem om det, men de jag pratat med om det - ja.

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag hade mindre gräns förr jämnfört med nu. Som jag sa innan så måste man ha något privat - man kan inte lämna ut sig helt i en blogg.

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Börjat med från iår så tänker jag inte skriva så mycket om mitt privatliv; då menande kärleksliv och nära relationer. Självklart inte stänga ute min omvärld helt, men jag tänker skriva för mycket om det tror jag.

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Ingen tror jag, jag bloggar för att jag tycker det är kul och har tyckt det är kul i 4 år. Det känns skönt att ventilera och är även väldigt roligt att kunna sitta och läsa tillbaka.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Ja och nej. Personer väljer alltid vad de skriver i en blogg. Jag tror nog att om man läst min blogg t.ex. från början så känner man nog till hur jag är ganska väl. Man känner mig inte fullt ut men har defenitivt ett humm om vem jag är och hur jag tänker lite smått. Men sen finns det ju människor som Kissie, som skapar upp ett alter ego, ett provecerande sådant. Då lär man inte känna personen bakom bloggen.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nej.

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Det beror på vad de bloggar om. Det kan skapar många konflikter med vissa saker i bloggen. Det handlar helt och hållet om hur de hanterar bloggen.

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar?
Inte sårad direkt, men besviken skulle jag nog påstå.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
I min egen ja, men jag har kvar det, det är en del av mitt liv och min blogg, bara för man ångrar det ska man inte ta bort det även om det går att göra.

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Aaaalla kan läsa det, allt man skrivit finns på internet i framtiden - arbetsgivare kan läsa det, framtida vänner/partner. Allt finns kvar ifall man låter det göra det.
En annan nackdel är att man inte alltid har tid för bloggen. Jag har ett löfte att skriva varje dag, för det ska vara en teknisk dagbok och jag vill kunna gå tillbaka och läsa, så det är tidskrävande.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Ja, det hoppas jag. Jag vill blogga så länge det går, helst på samma domän och allting. Jag skulle gärna vilja ha bloggen så länge så att mina barn kan läsa tillbaka om mig när de är så pass gamla. Att starta en blogg som 16åring är vanligt, men det är inte många som håller den många år framåt, så jag hoppas på att ha tid att göra det.

21 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
Jenny, Beatrix, Yohanna, Sarah & Mattis

Inga kommentarer: