onsdag, oktober 13, 2010

hanging by a thread

Igår skrev dem om en kille på nyheterna.
En kille som inte ville leva längre och som fått ut med detta på flashback, ett forum där folk kan skriva om mer eller mindre allting. Den här killen hade även fixat så läsarna på forumet kan se bilder från hans webcam när han gör detta.

Det värsta med hela situationen är att det faktiskt fanns folk som satt och läste som hejjade på honom, gav honom "lycka till" och som sa att han aldrig skulle våga och att dem inte trodde honom. Den här killen har, som han själv skriver i forumet, aspergers syndrom/högfungerande autism. Man kan inte ge sådana personer uppmaningar till saker man vet inte är bra, för dem vill över bevisa en, dem blir mer angenägna att visa att "jag kan visst" eller "jag vågar visst, titta själva".

Och det var just vad som hände.
Han gjorde det, han tog livet av sig och idag finns han inte längre. Jag känner inte den här killen, jag har bara läst om det och det berörde mig otroligt mycket. Dels för att jag inte förstår hur människor kan må så dåligt och därför vara så själviska att de ger upp livet, att de inte vill kämpa längre, för att få vara kvar hos dem de älskar. Och dels berör det mig för jag inte förstår hur folk kan sitta och hejja på något sådant.

Jag har inte själv sett bilderna, för jag skulle inte på något sätt må bra av det. Men jag kollade runt i kommentarerna i forumet och hittade den här:

"Om han inte trollar, vilket jag först trodde och efter att ha kollat ftpn är osäker på, så valde han riktigt fula byxor att dö i. Jag hade kört kostym."

Hur jävla dum måste man inte vara för att prata om klädval när en kille, 21 år gammal, nyss tagit livet av sig live.

Många trodde att han skojade och att han inte skulle göra det, att han bara sökte uppmärksamhet. Och där fanns massvis med människor som försökte få honom att ångra sig. Han startade tråden 12.51 i måndags. Samma dag, (2010-10-11), 13.13 är sist han skrev något i forumet: "alright lets do it". Bara tre minuter senare påpekar folk att han ser livlös ut på bilderna.

Det här gör ont i hela kroppen på mig, och jag hoppas verkligen att detta inte skapar några typer av sånt här beteende hos andra, hos folk som läst tråden han startade, hos folk som såg bilderna. Livet är för värdefullt även om det inte verkar så alltid. Ljuset i tunneln finns, det är dock inte genom självmord man hittar det - man skapar bara en stor jävla tunnel för alla man lämnar kvar på jorden.

Inga kommentarer: