torsdag, oktober 21, 2010

48 stycken skottlossningar, inte en enda gripen

Om ni klickar på bilden kommer ni till artikeln där jag tagit bilden från.

Bilden här ovan visar alla skottlossningar som varit iår i Malmö.
Det är 48 stycken. Där röd symbol står dödsfall efter skottlossning, gul symbol är skott mot person, grön symbol betyder skott mot offentligt fordon och vit symbol har varit en annan typ skottlossning. Detta har hänt bara iår. I Malmö, staden där jag vuxit upp, som jag en dag påstod att jag aldrig skulle lämna. Idag kan jag knappt vänta på dagen då jag kommer härifrån. Det det kan inte, på någon nivå, vara friska människor som har en pistol och bestämmer sig för att gå ut och skjuta mot en specifik person eller bara skjuta hej-vilt.

Jag brukade älska den här stan.
Varje del av den, men det har blivit så otroligt mycket skit senaste tiden att jag inte kan älska Malmö längre. Det sjukaste i allt det här är, som det står i artikeln, att ingen har gripits för skottlossningarna. Men det krävs väl att en politiker skjuts innan någonting extremt händer. Men det är ju skönt att läsa i artikeln att dem ska börja jobba hårdare på säkerhet och dylikt.

HÄR kan ni läsa mer om händelsen.

Inga kommentarer: