fredag, oktober 22, 2010

skotten i malmö

Hahah, när man läser rubriken tror man det handlar om en skotte. Från Skottland alltså. Men icke, så trevligt inlägg ska jag dock inte göra. Det är tråkigare än så. Det handlar om just skottlossningarna som pågår här i Malmö nu.

Jag blir ledsen rakt igenom när jag läser om det här.
Jag har tänkt en del på det och det är sjukt att folk misstänker att det är en och samma person som utför de här skottlossningarna. Att en människa kan vara så vrickad, eller tvärtom så pass trött på samhället att dem bestämmer sig för att ta "problemet" i egna händer. Med risk att låta rasistisk nu så ska jag ge er min åsikt, men innan det måste jag klargöra att jag inte är rasist på någon nivå.

Några av mitt livs närmaste vänner har vart invandrare, min första kärlek var från Libanon och jag är mer eller mindre tredje tränare i ett lag där en majoritet av barnen som spelar i laget har rötterna i andra länder Och alla dem här människorna är underbara människor, så rasist är det sista jag är. Dock är de flesta som gör dåliga saker här i samhället just människor som ursprungligen kommer från andra länder. Och de här få människorna skapar ett dåligt rykte för alla andra. Alla dem som kommit hit till Sverige och vill sköta sig. Sen att svenskarna är så trångsynta att dem inte kan skilja på individ till individ är en helt annan sorglig femma.

Min åsikt om hela den här situationen blandas med politik.
För en månad sen var det val. Och alla minns hur mycket tjaffs det var om att SD kommit in i riksdagen. 300 000 svenska medborgare röstade på det här "främlingsfientliga" parti. Av dessa 300 000 individer fanns det 100 000 tusen (osäker siffra) med utlänsk härkomst. Detta måste tala för att invandrarpolitiken är ett problem i Sverige. Det måste tala för att vi i Sverige inte är nöjda med systemet som finns när det gäller just invandrare i dagens läge. För det är det SD står för, invandrar politik. Det är det enda man förstått att dem vill förändra för det är bara det som tagits upp i media.

Och jag kan slå vad att bland de här 300 000 människorna finns det någon som inte klarar av att vänta. Någon som vill ta saken i egna händer. Någon som har mottot "vill man ha det gjort får man göra det själv", någon som det slagit slint på i huvudet. Jag tror inte det är någon psykisk sjuk människa som gör det här, om det nu bara är en människa. Jag tror det är någon som är jävligt trött på all skit som händer.

Hur hemskt det än låter, och hur sjuk själva tanken är så tror jag att det är så det är. Människor slutar aldrig förvåna mig, men jag hoppas jag har fel om det här. Hoppas att det bara är fel människa som fått tag i ett gevär eller en pistol och som borde sitta på psykakut istället för att ligga i buskarna i Malmö och skjuta oskyldiga människor. De här händelserna, alla skottlossningar har säkerligen satt igång många diskussioner, startat många blogginlägg och många statusar på facebook över hela Sverige.

Och ifall det är som jag tror, att det har en politisk koppling, att det handlar om just invandrare och svenskar. Om det handlar om dem och vi. Då måste det ju öppna upp ögonen på våra politiker och dem måste förstå att det måste göras något snart. Mycket snart, för om det är som jag tror - då har det gått så långt så folket börjar ta "problemet" i egna händer.

Inga kommentarer: