söndag, november 07, 2010

malmö ff

Idag spelar Malmö FF om SM-guldet. Tyvärr har jag tappat en hel del gläde för detta lag som en gång var allt jag andades. Ända sen min lillebror infekterade vår familj med ett fotbollsvirus har hela jag var ljusblå, mitt rum, sängkläder, vanliga kläder, smycken. Allt möjligt var ljusblått och jag älskade det. Jag jobbade som tränare i Malmö FF:s fotbollsskola och gick på varje match.

Men det senaste året har jag tappat denna glädjen.

Förra året hände en del grejer inom organisationen.
Jag tänker inte skriva det här men min åsikt är att MFF i många lägen handlar fel. Behandlar folk fel och driver klubben för pengarnas skull - i alla fall nu, på senare tid. Spelarna som finns i laget nu spelar inte med hjärta för laget, dem spelar för pengarna som laget kan betala dem. När jag var som mest intresserad av fotbollen fanns där många spelare som var fostrade i MFF eller som kommit dit i tidiga tonåren. Idag finns det inte en spelare som är fostrad helt och hållet i MFF. För laget köper bara in spelare baserat på hur bra dem är, dem fostrar dem inte från grunden för att lära dem ett visst spel - och samtidigt utveckla dem till bra spelare?

Jag har tappat suget att följa det här laget.
Tappat lite av kärleken och intresset för det finns så många medgångssupportrar. Folk som bara brytt sig iår när det gått bra för dem hela säsongen. När man då själv varit på varje match när det inte gick lika bra, när man själv stått upp för ett lag i vått och torrt så tappar man verkligen suget för att fortsätta stå där när man märker hur många som bara vill bry sig när det går bra, hur många som bara kan älska ett lag när dem har chans till guldet. Jag vill inte ses som en av dem som bara brytt sig när det gått bra. För jag stod där på varje match i vått och torrt förr, jag höll i maskottarna på matcher och jag jobbade i föreningen. Jag andades ljusblått.

Men nu har jag tappat det. Iår har jag varit på två eller tre matcher, jag håller inte i maskottarna längre p.g.a. att föreningen klantade till sig, och av samma anledning jobbar jag inte kvar där. Jag vill inte bära ett emblem på mina kläder som bara står för pengar. Emblemet sitter över hjärtat på tröjorna, för man ska ha det nära hjärtat. Men jag undrar om dem inte har det där för att ha det nära plånboken i jackans innerficka istället?


Jag saknar hur det var på matcherna förr ♥

Inga kommentarer: