torsdag, december 09, 2010

Dag 09 – Min tro

Jag kan helt ärligt erkänna att jag är konfirmerad.
Men, kanska kort efter jag konfirmerades tappade jag tron på Gud. Inte av någon speciell anledning, inget som hände eller liknande, jag insåg bara att det finns för mycket hemskheter och orättvisor för att det ska finnas någon Gud - som påståd vara så otroligt bra och rättvis och underbar.

Inte nog med hemskheter och orättvisor: folk blir galna!
Det finns krig som baseras ändas på religion, folk blir galna , helt hysteriska när det gäller religion överlag. Något sådant stödjer inte jag helt enkelt. Jag citerar någonting jag läste för ett tag sen:

When one person suffers from a delusion it is called insanity;
but when many people suffer from a delusion it is called religion?

Så jag kan stolt säga att jag är ateist.
Jag tänker inte stödja galenskaper. Min lillebror hade svårt att förstå varför jag ville ha ett "tro, hopp & kärlek"-halsband när jag inte är troende, men korset i den trion handlar inte om religös tro, det handlar om tro på mig själv och dylikt.


Inga kommentarer: