lördag, augusti 14, 2010

framtiden

När vi var små frågade folk alltid vad vi ville bli när vi blev stora.
Dem vuxna fick alltid liknande svar: brandman, läkare eller som jag själv sa; veterinär. Några år gick, vi blev äldre och äldre människor frågade oss igen: Vad vill du bli när du blir stor? Denna gången fick dem svar som rockstjärna, fotbollsstjärna eller som jag själv sa; journalist.

Iår tog jag studenten.
Det är två månader sen och jag vet fortfarande inte vad jag vill bli. Folk frågar mig fortfarande vad jag vill bli när jag blir stor. Och nu vill dem ha ett seriöst svar. Jag har inget hundraprocentigt svar. För helt ärligt vet jag inte vad jag vill bli.

Det är inte tiden i mitt liv där jag ska behöva bestämma det.
Tiden då jag ska ta snabba och hårda beslut. Det är nu jag ska kunna göra alla misstag att lära mig från. Det är nu jag ska kunna ta ett jobb bara för det låter skoj. Jag behöver inte se mig själv jobba på samma jobb om ett år ens. Det kan vara en impulsgrej. Jag ska ha chansen att ändra åsikt om saker, om och om igen. Saker är inte permanenta, skulle det vara så att jag inte trivs på McDonalds om jag nu skulle få jobbet jag sökt där så är det bara att börja leta efter något nytt. Hitta något som talar till mig, göra något som jag känner att jag är grym på.

Vi som är nytagna studenter måste få chansen att göra misstag, att få välja och vraka bland vad vi vill göra. Vi måste få drömma och sätta upp omöjliga mål. Vi måste få sitta och inte göra någonting vissa dagar för att känna att vi verkligen gör någonting grymt eller något rent misslyckat den dagen vi försöker oss på något.

Ifall vi får chansen att göra alla dessa misstag nu, om vi får chansen att ändra åsikt om saker och ting en miljon gånger nu - så kommer vi veta vad vi vill bli nästa gång ni frågar vad vi vill bli när vi blir stora. Vi kommer inte gissa eller ge er något omöjligt svar. Vi kommer veta vad vi är kapabla till, veta vad vi är bra på och vi kommer veta vem vi själva är.

Vi kommer veta vår plats på jorden och vad vi vill åstadkomma med våra liv.

jag dör.

HEJ VÄRLDEN.
Jag bajsar på mig av rädsla här. Det åskar, blixtrar och öser ner regn. Jag tycker inte om det. Egentligen vill jag hanla Ben & Jerrys, sitta och mysa i min filt och titta på Save the last dance 2. Men - nu vågar jag inte gå ut och handla min Ben & Jerrys - för det åskar och blixtrar.

.. or make it 7!

Ojdå, jag hittade två böcker till:


(Klicka för att läsa om dem)

5 nya böcker.

Beställde hem tre böcker idag.
Satt och kollade på Adlibris och fastnade för dem här tre.


(Klicka på bilden för att läsa mer om varje bok)

Det ska vara lite Twilight-stuk över dem, vilket passar perfekt eftersom jag älskar sådana böcker. Har läst Twilightsagan 4 gånger; två gånger på svenska och två gånger på engelska - alla 4 böcker. Nu är det helt enkelt dags att förnya bokhyllan lite.

Se till att gå in på Adlibris och beställ hem lite böcker.
Dem har ett grymt urval till bra priser. Både jag och mamma blir super nöjda varje gång vi letar efter någon bok.

Uppdatering: Jag hittade ytterligare 2 böcker: Blue Moon och Shadowland. Det är fortsättningar på Evermore. Ska även beställa hem Dark flame och Night star som också är fortsättningar. Har dock beställt så mycket så dem två får vänta - samt att Night star inte kommer förren i November..

hästveda - del I

Drog ju iväg till Hästveda med fotbollskillarna.
Jag kom hem igår och här är lite bilder från veckan. Det kommer troligtvis upp fler:

Killarna som var med i Hästveda.

Eddie & Micke - undertiden vi lekte 10 varv runt huset.

Ertan & jag på discot i DJ-båset.

Tiger. Så jäkla go kiiis. Ville ta med honom hem!


Glass på storabadet.