söndag, september 19, 2010

röstat

Nu har jag röstat.
Jag funderar dock i skrivandets stund på om jag ska gå ut med vad jag röstade på eller inte. Det finns liksom skrivet på facebook, mina närmsta vänner vet vad jag röstar på och även om det är "okända" som läser min blogg (ni är hemskt välkomna i så fall) så tror jag inte att det spelar världens största roll för er vad jag röstade på.

Jag är inte världens största politik-freak och jag kommer nog aldrig bli det, även om jag ofta hör att jag skulle passa som politiker eftersom jag ofta har väldigt starka åsikter. Tyvärr har jag inget större intresse för politik och därför är det svårt att se mig själv som politiker.

Men jag har nog bestämt mig nu.
Ni ska få höra vad jag rösta på och jag är till och med sugen på att ta upp några punkter på varför jag röstade på just detta parti. Grejen med politik är nog en del av ens uppfostran, det handlar inte bara om var man är i livet för mig, utan även om mina föräldrars uppfostran av mig.

Båda mina föräldrar har under hela min livstid röstat på ett visst parti och jag har alltid hört bra grejer om detta parti och dåliga grejer om andra partier. Allt detta prat påverkar så klart mina åsiker, mina normer och mina val. Det påverkar mig som person och det påverkar mig angående hur jag vill bli när jag blir stor. Inte bara pratet kring partier och politik utan hela köret; hela uppfostran.

När man växer upp i en familj med två Moderater till föräldrar så är det väl ganska självklart att det var blått jag stoppade i valkuverten idag? Jag tar inte efter i det mamma och pappa alltid har valt förut, för jag vet inte vad dem valde idag, dem har pratat om andra partier iår. Men dem har uppfostrat mig till en viss människa, med vissa åsikter och tankar och visioner om hur jag ska leva mitt liv, och det var det jag tog in i mitt val när jag röstade idag. Jag tog även in mina egna reflektioner över världen och Moderaterna är det som ligger mig närmast.

En stor anledning till att jag röstade på Moderaterna idag är för att dem vill ha ett mer arbetande Sverige. Jag har hela sommarn gått och längtat efter ett jobb, och ifall Moderaterna vill ge Sverige fler jobb finns en otroligt stor chans att jag får ett. Dem vill även ha lärlingslön, vilket jag har lite delad åsikt om, men det finns vissa yrken där det kan sitta perfekt att få som lärling för mindre pengar och faktiskt lära sig något. Kombinera teori och praktik för att lättare få ett riktigt jobb senare.

Moderaterna vill även sänka betygsgränsen till 6e klass vilket jag tycker är bra eftersom ungdomar får en chans att förstå hur viktig skolan är i en tidigare ålder, men hinner även vänja sig vid känslan och pressen kring betyg - för den kan bli jobbig ibland och är man inte van finns det många som brister ihop. Dem vill även sätta in nationella prov från åk 3 

Äldrevården är också en anledning till att jag röstat på Moderaterna, även om jag ligger långt ifrån den tiden så har jag en stor öm punkt för äldre människor och jag har hört hur hemskt dem kan ha det på vissa hem. Moderaterna vill förbättra hemmen och även se till att äldre par kan dela hem. Dem vill även att äldre ska få chansen att jobba längre ifall dem vill, vilket jag tycker är en perfekt idé eftersom jag pratat med några äldre, och vet att många blir rastlösa efter pensioneringen. Ifall de då orkar jobba så har dem en otrolig erfarenhet från livet som dem kan använda på många ställen.

Bortsett ifrån det så finns det mer, men jag tvekar på att någon orkar läsa ända hit. Andra saker som spelar in för mig är t.ex. att dem vill öka antalet poliser, det ska bli lättare att anställa folk, dem vill ha hårdare straff på brott, t.ex. misshandel och våldtäckt. Dem vill även att det ska utredas fler brott på personer under 15 år. Bara en sådan grej ligger mig nära just nu, min bror var med om en sak för snart ett år sen, ifall personer under 15 kunnat bli utredda på ett bättre sätt hade saker kanske varit lugna på ett annat sätt nu.

Dem arbetat för miljön och har framtidsvisioner som i mina ögon verkar realistiska. Sen finns det alla dem här mindre sakerna som blir stora i många andra samanhang t.ex. att dem är för hbt-personer och abort.

Och en rolig sak så här i slutet är att dem är ljusblåa, precis som mitt ljusblåa hjärta fast i andra situationer. Både för Malmö FF och nu även för Moderaterna.

he keeps on looking from left to right searching is so wrong i'm mrs right

4 juni 2010

Det datumet betyder en hel jävla del för mig.
Det blev precis som vi planera Thulin. Vi gick in i gymnasiet tillsammans och vi tog fan ta mig studenten samma dag och samma tid. Vi sprang ut från skolan tillsammans och vi stod och hoppa och skrek på podiet. Gymnasietiden hör till den bästa tiden av mitt liv, för det är då jag utvecklats som mest, och det har sina konsekvenser. Positiva och negativa.

Dem positiva är att jag blivit äldre, mer vuxen, mar ansvarstagande och mer öppen för nya saker. Det negativa är att man ofta växer ifrån personer under en tid då man utvecklas mycket. Man hamnar på olika nivåer i mellan åt och det blir lättare tjafs. Det var väl det som hände mellan oss. Det blandat med en massa annat. Huvudsaken är dock den att det aldrig var någons fel. Antingen var det bådas, eller så hände bara det som hände.

Du har varit en av mina närmsta vänner dem senaste åren.
Och jag har lärt mig mycket av dig. Mycket av den jag är idag är bitar från dig som jag snappat upp. Många bitar som gjort mig till en så mycket bättre människa. 


Vi är vana att ses varje dag.
Efter 3 år i samma skola och samma klass blir man nog lätt van vid det och det känns nu. För det verkar som att vi saknar lättare och uppskattar tiden vi ses mer. Jag tror att vi tog varandra lite förgivet under de där tre åren. Och för att vara ärlig är det skönt att få sakna dig ibland. Det är det den bästa vänskapen är vävt av. Att kunna vara ifrån varandra eller att kunna bråka, och hitta tillbaka varje gång. Att hitta tillbaka till samma trygga vän. För det är precis vi gör, varje gång det dröjer lite för länge mellan gångerna vi ses.