måndag, juli 18, 2011

the dream

Jag har alltid älskat att jobba med barn!
Alla som följt denna bloggen eller som känner mig väl vet att det är något jag gjort genom hela min tonår. Det började när jag var 14 när jag assisterade pappa som tränare på MFFs fotbollsskola vilket ledde till att jag ett år senare fick riktigt jobb där med ett eget lag som jag följde i tre år. Under samma period sommarjobbade jag på kollo i Barnens By i Hästveda tre somrar i rad. Och nu jobbar jag som barnvärd på Friskis och Svetti och har gjort det i ett halvår - trivs som fisken i vattnet.

Jag visste vad jag ville bli i tidig tonår.Under hela min högstadie och gymnasie var jag fast besluten i att jag skulle bli psykolog, kurator eller socionom. Jag var stensäker och jag skulle göra allt som krävdes för att nå dit. Mitt projektarbete i trean på gymnasiet handlade till och med om att starta upp ett behandlingshem för ungdomar där jag, som psykolog, kurator eller socionom skulle vara den ledande figuren i organisationen.

Men den där beslutsamheten försvann sommarn efter min student.
Ville jag plugga så länge. Ville jag plugga så mycket? Skulle det finnas jobb när jag var kvar och först och främst: skulle jag alltid brinna för det? Skulle yrket bryta ner mitt psyke ifall jag konstant jobbade mer personer som mådde dåligt och bara behövde hjälp? Skulle jag klara av det?
xxxJag tog en paus ifrån skolan ett tag, jobbade som telefonförsäljare och i januari iår kom jag in på en kriminologikurs som varade under en termin. Det var ett skönt break ifrån att inte riktigt veta var jag var påväg i livet. Under hela våren har jag slitits i olika riktningar. Psykolog igen? Kriminolog? Ordningsvakt? Börja jobba igen? Det var svårt att välja vad jag ville göra när jag skulle söka till högskolan april - så jag sökte massa olika utbildningar. En fortsättningskurs på kriminologin, skrivarkurs, sex och samlevnad, organisation och ledarskap ..

Sen hittade jag ett program som jag la som förstaval.
Förskolelärarutbildningen på Malmö högskola. Varför hade jag inte tänkt på det innan? Jag älskar att arbeta med barn och har, under hela min tonår, aldrig tröttnat på det. Tvärtom så trivs jag mer och mer med det u mer jag gör det. Man får så mycket tillbaka när man jobbar med barn.

Och i förra veckan kom det.
Beskedet om att jag kommit in på programmet. Jag börjar den 25 augusti och jag kunde nog inte ha gjort ett bättre val än att trycka i ""ja" när jag skickade in svar till studera.nu!

Inga kommentarer: