onsdag, augusti 31, 2011

30 days challange

Med start från och med imorgon!

Day 1 - Goals for the 30 next days.
Day 2 - Your current relationship. If you're singel; discuss how single life is.
Day 3 - Your views on drugs and alcohol.
Day 4 - Write 10 interesting facts about yourself.
Day 5 - Your zodiac sign and if you think it fits your personality.
Day 6 - Your views on religion.
Day 7 - A moment you felt most satisfied with your life.
Day 8 - Somewhere you'd like to move or visit.
Day 9 - Your favorite blogs.
Day 10 - Your highs and lows of this past year.
Day 11 - How you have changed in the past two years.
Day 12 - Give pictures of 5 guys who are famous who you find attractive.
Day 13 - What kind of person attracts you.
Day 14 - Something you miss.
Day 15 - Favorite serie quotes.
Day 16 - A concert worth remembering.
Day 17 - Where you'd like to be in 10 years.
Day 18 - Your highs and lows of this summer.
Day 19 - Your views on friends and friendship.
Day 20 - A video at youtube you love.
Day 21 - Namnes for your future kids.
Day 22 - Favorite city you've been to.
Day 23 - Give pictures of 5 girls who are famous who you find awesome.
Day 24 - Favorite season.
Day 25 - Your childhood.
Day 26 - Makeup - with and without.
Day 27 - Your favorite type of exercise.
Day 28 - Something special from your childhood.
Day 29 - Your favorite show/shows.
Day 30 - Goals for next year.

jag saknar den här tiden

Jag träffade en gammal vän idag.
En person som jag kännt sen jag var tre år gammal. Jag minns inte dagen jag träffade den här killen, jag minns bara att han och hans syster har spelat otroligt stor roll i mitt liv, då de under hela mitt liv varit som syskon till mig. Vi bodde i samma trappa under hela vår barndom, även upp i tonåren och vi umgicks konstant - vi tre och en annan kille som också bodde i trappen. När ett år senare fick en lillrbro dröjde det inte länge förrens även han var i vårt lilla gäng. Och vi bjöd in av människor i denna umgängeskretsen. Andra barn på gården fick vara med, och barn ifrån granngården som vi också kallade för "svarta grinden" eftersom där var en stor grind för att komma in på gården med kod på.

Vi lekte Sonic i trappen och i källaren.
Cyklarna på gården blev lätt till hästar eller sportbilar i vår fantasi. Vi hade kalas för varandra och vi var alltid med varandra. Våra föräldrar kände varandra, och kom så bra överrens. Vår fantasi hade inga gränser och vi lekte alltid tillsammans! Om det så var med bilar, barbie, riddare eller hund och katt-husen - det spelade ingen roll. Vi lekte alla i grupp eller med varandra två och två eller i olika mindre grupper. Men alla var alltid välkomna in i leken.

På bara några år växte vi upp.
Det tog inte lång tid innan vi var i tonåren. Gården blev nästan för liten för oss, och lekplatsen utanför kändes lite för nära våra föräldrar. Automatiskt förflyttade vi oss till "Lugnet", en stor lekplats och öppen gård bara ett kvarter ifrån oss, här lärde vi känna så mycket fler ungdomar, andra gemensamma vänner från skolan dök upp och vi umgicks alltid väldigt många på en gång. Men jag och Jenny var där ofta själva med. Satt på ett gäng stenar och pratade skit, i timmar! Jag mins inte hur mycket vi varit på Lugnet under hela min uppväxt. Men jag vet att jag saknar dem tiderna och människorna som jag delat tid med där. Vissa mer, andra mindre. Men saker händer och saker förändras. Människor förändras och vi kan inte göra något för att förhindra detta. Jag själv har förändrats sen tiden jag spenderade på Lugnet. Enormt mycket, det är som två olika personer. Men trots det är jag samma tjej. Jag hade kunnat sätta mig där på stenarna och prata skit med Jenny igen, vilken dag som helst, för jag saknar det så mycket.

Idag lever vi så olika liv.
Jenny är gift och väntar barn. Hennes bror, Joakim, har nyss skaffat hund och börjar få ordning på livet efter en tuff tonår med mycket problem och jobbiga sjukdomar. Jag har ingen kontakt alls nästan med grannkillen, Kevin. Och alla andra vi umgicks med .. dem har jag tyvärr ingen kontakt med heller. Men huvudsaken är att vi var där, då och vi hade så underbart kul tillsammans. Jag sitter inte kvar på Lugnet heller, jag har också ett eget liv där jag läser på Malmö Högskola och har så mycket nya människor i mitt liv som gjort mig till den jag är idag.

Och min lillebror springer inte efter mig och mina vänner som han gjorde förr i tiden när han hängde med på allt vi gjorde. För idag är det han och hans gäng vänner som gänger på Lugnet.