fredag, april 27, 2012

people haven't always been there for me, but music has

Jag skulle vilja kunna skriva låtar.
De där låtarna som har all betydelse i världen för någon. De där som någon känner igen sig i och säger "den är låten skulle jag själv kunna ha skrivit!". De där låtarna som sätter rytm i hjärtslagen, orden som går rakt in i hjärtat. Jag vill skriva de där låtarna.

Jag vill vara den som skrivit alla Kelly Clarksons låtar.
Jag skulle gärna varit den som skrivit Leonars Cohans "Hallelujah", bara för den alltid får mig att rysa sådär mysigt varje gång. Att vara hjärnan bakom "Nothing else matters" som Metallica gjort skulle få mig att växa två meter av ren stolthet. Och för att vara helt ärlig så skulle det lika bra ha kunnat vara jag som skrev Aerosmiths "I don't want to miss a thing".

Paramore's låtar skulle jag gärna ha i min meritlista.
Och att få ha skrivit Dead by Aprils "Losing you" är något jag drömmer om. Och i smyg låtsas jag att det var jag som fått skriva Tokio Hotel's "Automatic". I mitt huvud är det jag som skrivit Nickelbacks "Lullaby" till någon jag tycker så mycket om och oroar mig för. Och varje gång allt känns åt helvete fel är det jag som skrivit varje rad i Simple Plan's "Welcome to my life".

Att få heta Melissa Horn är något jag skulle älska.
"Mitt hjärta blöder" ibland, precis som Veronica Maggio's. Och att kunna trolla med ord som Timbuktu är inget jag skulle klagat över heller. Håkan Hellström är en man som fick mig att leka med ord på helt nytt sätt. Och precis som Norlie & KKV går jag också i en tröja som mitt ex hatar.

Jag spelar P!nk i varje video hon någonsin gjort.
Och Nicki Minaj's "Superbass", lets face it - I do it better than her. Jag sätter eld på regnet precis som Adele och precis Beyonce har jag tänkt tanken "If i were a boy". Raderna i Nicole Scherzinger's "Don't hold your breath" är som taget ur mitt liv.

Och att vara den som skrivit raderna till "Euphoria" som kommer göra Sverige till Eurovision song contest vinnare 2012 skulle få mig att sova extra gott om nätterna.

Inga kommentarer: