måndag, juli 23, 2012

fråga ang. min utbildning och litteratur

"Vilka böcker har du läst till första kursen på förskollärarutbildningen?:
Barndom och lärande: Förskolan, barns utveckling och lärande i tid och rum?


Det finns kurslitteratur men det finns sjukt många böcker där och man ska ju inte köpa alla de böckerna. Har du tips på vilka böcker man behöver för att kunna klara av den kursen?
Haha, well, jag läste alla, precis som de flesta andra i klassen. Man behöver läsa all litteratur som kommer ut, sen är det bara att bestämma sig för ifall man vill köpa den eller försöka låna den - jag skulle rekommendera att köpa dem för du kan ha nytta av dem i senare kurser också.

Hade varit snällt om du hade kunnat skriva vad dina böcker hette och författaren på de böckerna du hade till första kursen.
Det är dem som finns på kurslitteraturen, så det är bara att leta reda på dem och köpa dem, som jag skrev tidigare så kan du ha användning för dem senare.

Hur får ni reda på vilka böcker det är bra att ha för att man ska kunna klara av en kurs? Alltså av den kurslitteraturen hur får ni reda på vilka böcker är viktigast att läsa? Typ på en kurslitteratur det kanske finns 20 böcker och det kanske räcker att läsa 5 böcker för att klara av kursen. Säger lärarna något eller ska man göra allt själv.

För att klara kursen ska du läsa alla böcker, kanske inte allt i alla böcker men delar av dem så alla är viktiga - annars hade dem inte funnits i kurslitteraturen.

Tack på förhand!"

- - -

För att ge dig lite tips så skulle jag säga - köp alla böcker första kursen och se hur mycket du känner att du behöver alla böcker - det är ganska individuellt men jag vet att jag tycker det känns tryggt att ha alla böcker. Men jag och en kompis jag fått genom utbildningen har delat på böcker nu senaste två kurserna. Vi delar på betalningen och den skiftar vi böckerna mellan varandra. Det är nog det bästa tipset jag kan ge dig - eftersom böckerna ofta är slut på biblioteket eftersom det är många som läser utbildningen.

Men du kommer behöva plugga mycket och du kommer behöva använda, alla, böckerna ifall du vill klara tentor och liknande, jag lovar dig.

Undrar du mer så är det bara att maila: sandra-olss0n@hotmail.com

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj då! :O Så man behöver läsa alla böcker. Vissa böcker du sa att man inte behöver läsa allt, men berättar de lärarna vilka kapitlar, sidor som man ska läsa eller ska man själv försöka lista ut det själv på något sätt? 

Jag ska försöka köpa alla böckerna och sen sälja dem efter kursen är slut. Hoppas att jag inte kommer bli fattig för det är sjukt många böcker. 

Har du någon tips på vart man kan köpa (begagnade böcker)? 

Anonym sa...

Just det glömde säga, vet du varför jag sa att man ska köpa typ 5 böcker av alla de typ 20 böckerna i kurslitteraturen. När jag var på den mässan, högskolemässan i malmö lärarhögskola så pratade jag med en som gick i ettan och hon sa att man behöver inte läsa alla böcker. Hon hade bara 5 av 20 böcker och hon fick ett g.