tisdag, juli 24, 2012

svar på frågor om utbildning och litteratur 2

Anonym:
"Oj då! :O Så man behöver läsa alla böcker. Vissa böcker du sa att man inte behöver läsa allt, men berättar de lärarna vilka kapitlar, sidor som man ska läsa eller ska man själv försöka lista ut det själv på något sätt? Jag ska försöka köpa alla böckerna och sen sälja dem efter kursen är slut. Hoppas att jag inte kommer bli fattig för det är sjukt många böcker.
Har du någon tips på vart man kan köpa (begagnade böcker)?
 Just det glömde säga, vet du varför jag sa att man ska köpa typ 5 böcker av alla de typ 20 böckerna i kurslitteraturen. När jag var på den mässan, högskolemässan i malmö lärarhögskola så pratade jag med en som gick i ettan och hon sa att man behöver inte läsa alla böcker. Hon hade bara 5 av 20 böcker och hon fick ett g."

Svar:
Alltså. Som jag skrev i förra inlägget så är det väldigt individuellt hur mycket man behöver plugga. Men många i min klass har alla böckerna och läser delar i alla - för det behövs. Annars hade dem inte funnits på litteraturlistan, jag lovar dig.

Där finns sidanvisningar i en guide man får ut, annars så får man leta upp sådan man tror är viktigt. Och jag skulle även rekomendera att du behåller böckerna genom hela programmet för dem kan komma till hands igen i senare kurser och till examensarbete och liknande. Man blir fattig, studentlivet är inget lyxliv - man får räkna med att mycket av CSN-pengarna går till litteratur.

Har ingen aning faktiskt var man kan köpa begagnade böcker, men Adlibris har ganska okej priser på böcker och ifall du gör som jag skrev - och delar på litteratur med någon kompis blir det billigare - det negativa är ju att man måste turas om med böckerna och inte äger dem själv, och måste dela upp den senare, men vill man ha lite mer pengar som student, är det ett pris man får betala.

Ifall du har övriga frågor så maila helst! Jag tycker det är sjukt svårt att föra en konversation över blogg och kommentarer. Svarar gärna på fler frågor om skolan i övrigt. Hoppas du trivs på utbildningen ifall du kommit in! Ifall det är något du brinner för kommer du verkligen trivas!

Inga kommentarer: