torsdag, januari 07, 2016

2015

År 2015 är slut och jag vill sammanfatta året. 
2015 gick så fruktansvärt fort och det känns som det bara är någon månad sen jag stod i korset i Annestad och skålade utanför min första egna lägenhet. Men det är mer än ett år sen nu och det har hänt så fruktansvärt mycket sedan jag stod där och skålade in 2015. 

2015 började med att jag blev färdig med min utbildning
Jag tog äntligen examen efter 3,5 på högskolan. Jag var färdig, jag blev förskollärare istället för student. Jag började mitt första riktiga heltidsjobb med en provanställning på 6 månader. Det kändes direkt att jag valt helt rätt yrke men ju längre jag jobbade på detta stället desto mer märkte jag att jag valt fel plats att jobba på och i somras sa jag upp mig och började jobba på en annan förskola. Det visade sig att det var det bästa valet jag gjort och jag trivs som fisken i vattnet bland mina 20 tre till femåringar och underbara kollegor som dragit fram de bästa i mig som förskollärare. Jag lär mig fortfarande så fruktansvärt mycket och många gånger känns det inte som att jag jobbar när jag är på jobb. Jag bara trivs! Och jag får konstant besök över hur duktig och kompetent jag är trots min unga ålder och korta tid inom yrket.

Min umgängeskrets har förändrats drastiskt 2015.
I början av året hittade jag och Caroline tillbaka till varandra väldigt fort när hennes liv föll samman tidigt i januari och jag hämtade min trasiga vän mitt i natten. Bara två veckor senare valde jag och T att gå skilda vägar (men fortsatte vara vänner) och jag fick möblera om mitt liv och Carro fanns där för mig. Sen dess har vi praktiskt tagit suttit ihop. Vi gick sönder båda två och vi har vuxit ihop under 2015.

Under våren/sommaren försvann en hel del vänner på olika sätt.
En del missförstånd, en del jag växte ifrån och en del som valde att lämna av andra anledningar. Det är fruktansvärt synd för jag saknar många av de som jag inte pratar med dagligen längre. Det är fina människor som jag hade väldigt betydelsefulla relationer med och jag skulle gärna se dem i mitt liv igen. Men när en dörr stängs öppnas ett fönster säger man och en utav mina närmaste vänner kom tillbaka till mig 2015. Min finaste BeaBaby som jag saknat så hjärtat brustit emellanåt. Jag har även fått kontakt med en del nya människor som fått mig att se annorlunda på mycket. Människor som verkligen får mig att må bra. Människor som är riktiga, ärliga, raka. Människor som fattats helt enkelt. 

Några av människorna som försvann för mig har försiktigt hittat tillbaka och även om relationen inte är detsamma så är jag glad att jag har dem i mitt liv. 

När jag tittade mig i spegeln januari 2015 satte jag stopp.
Jag misshandlade min kropp med långa dagar av kontant spelande vid datorn, snabbmat och väldigt lite "röra på mig". Jag ändrade min kost drastiskt och på 2 månader trillade 14kg av min kropp tillsammans med väldigt många centimeter. I december hade jag gått ner 20kg och byggt upp muskler i främst rygg för att orka på jobbet men även i resten av kroppen. 

Vad jag åstadkom under 2015 är något jag aldrig trodde själv. Jag trodde aldrig att jag skulle bli tjejen som stack iväg på 2 timmars träningspass efter jobb - bara för det var kul! Att träna har blivit något jag inte vill vara utan, jag behöver det nästan för att sova gott annars känner jag mig rastlös i kroppen. 

2015 var mitt år av förändring!
Jag åstadkom otroliga resultat i träning, jag köpte lägenhet, började jobba på riktigt, jag fick nya fina vänner, gjorde mig av med människor som tyngde ner mig. Jag hittade mig själv 2015 och jag kan bara hoppas att 2016 blir ett lila bra och givande år!


Inga kommentarer: